На всички ни е до болка позната ситуацията, когато не успяваме да уловим толкова, колкото ни се е приискало, или поне не толкова, колкото сме очаквали, и изпитваме необходимост да повишим ефективността на стръвта, за да провокираме хитрия шаран да клъвне. Когато изпаднем в подобен момент, е нужно най-накрая да сменим кръглите бойлита с нещо различно, към което рибата не e привикнала и което не буди такова подозрение.

Дъмбелите за риболов за ново средство, с неутрална плаваемост, подходящи за създаване на балансиран монтаж като компенсират теглото на куката. Тяхната форма на т.н “варел” е нетрадиционна и с по-различно движение във водата. Друго допълнително предимство е в тяхната различна плътност от стандартните топчета. Добавете няколко в микс и създайте отлична комбинация, която шаранът по-малко вероятно е срещал в естествената си среда. Несъмнено перфектната симетрична стръв за нашите речни приятели.


Риболовът с дъмбели има някои разлики, а именно че летят далеч по-трудно във въздуха от бойлитата. Затова са подходящи предимно за близки разстояния. Ако искате да ги катапултирате на по-далечно разстояние, ще трябва да използвате т.н ракета-спомб.

Смесете дъмбелите със стандартните бойлита в микс 50/50 или разчупете на малки парченца и ще получите килим от захранка с различна големина. Не е за изпускане за лакомата риба.