Шаранът обича плиткото

Обратно на това, което вярват мнозина, шараните през зимата най-често се придвижват към плитките места от езерата. Дълбочината е важен фактор за рибата, когато търси захранка, но особено в случаите на сравнително топло и най-вече слънчево време, рибите просто ще седят в плиткото и ще се наслаждават на слънчевите лъчи. Обраслите с не-голяма растителност места са чест избор за шарана, заради топлината и кислорода, така нужни през тази част от годината.

Не стойте на едно място

Движете се, за да ви е по-топло, но и за да разберете къде се намира рибата. Когато температурите паднат, те почват да се приближават и да се локализират в определени места от езерето.

Добавете атрактант към бойлитата

Тактика, която работи и в най-студените месеци. И тъй като разтворимостта на примамката намалява с падането на температурите, добавяне на бустер ще стимулира гладните риби да излязат от дълбочината. Препоръчваме CC MOORE Response + Fish. Добавете предварително и накиснете за няколко дни.


Цветът е твоят най-добър приятел

Зимните месеци са предизвикателство за сетивата на всеки шаран. Всяко езеро е пълно с тъмни утайващи вещества, затова предпочитайте цветни поп-ъпи, за да привлечете вниманието на рибата. Разгледайте CC Moore Mini Bitez Pop ups и CCMOORE Acid Pear Pop Ups.


Накъде духа вятъра?

Посоката на вятъра е предвестник на това, къде шаранът не би предпочел да зимува. Вижте прогнозата за времето, за да разберете къде ще се намира.

Раздробете бойлитата на дребно

За разлика от останалото време на годината, когато бойлитата се раздуват във водата, студеното време пречи на разграждането на бойлитата. Затова много рибари добавят топла вода предварително, за да отворят порите на бойлитата. Препоръчваме Live System. Нощта преди риболов раздроби на дребни частици, добави топла вода и атрактант – например Roasted Nut Extract и остави да попие през нощта. Сместа е готова за твоя зимен улов.