Токущо събудил се от своя зимен сън, шаранът започва лакомо да търси храна. Неслучайно месеците май-юни са най-благодатното време от годината за неговия улов, и в които шаранът стига своето най-голямо тегло. Затова в тази статия ще ти разкрием няколко трика, с чиято помощ да увеличиш своя улов.

Редовно захранване

Със затоплянето на времето, предварителното подхранване на водоема ще ти донесе добри резултати в риболова. Привикването на шарана към твоята стръв и към точно определени локации от водоема е целта ти. Изгради доверието на шарана към определени места, където винаги ще получава храна и ще се чувства в безопасност. Около 30-тина топчета на всеки 2-3 дни е напълно достатъчно.Бойлитата на CCMOORE – Odyssey XXX са перфектното попадение, което връща всеки шаран за още и още.


Разнообразявай стръвта

Опитай се по някакъв начин да направиш така, че стръвта ви да се различава от стотиците заобикалящи я топчета и така да привлечеш внимание. Пробвай продукта ни Mini Bitez – чудесен изборот CCMOORE, чиито ярки цветове имитират малки организми във водата. Тъй като са само 8 мм като размер, закачи ги на остра кука. Поп ъп топчетата са без миризма, което ги прави подходящи за дип по твой избор.


Задължително пробвай Зиг Риг

Зиг рига е монтаж с плуваща примамка, като при него се цели обхващане на средните водни слоеве и повърхността или там където шараните плуват необезпокоявани, когато не търсят активно храна.


Ранно пиле, ранно пее

Първите слънчеви дни на Май са особено подходящи за повърхностен риболов. Водоемите не са били обект на риболов от миналата година, което прави шараните много доверчиви и лесни за залъгване. Опитай микс от бойлита – от 6 до 11 мм, в съчетание с дип като Smoked Salmon Oil, който щеразлее страхотен аромат, който да изкара шарана на повърхноста.